Over ons

Voorstelling

Van een puur familiebedrijf tot een veelzijdige groep ondernemingen

Sinds 40 jaar importeert, verwerkt en distribueert de firma E. VICTOR-MEYER mineralen in de meest uiteenlopende kleuren en korrelgroottes voor architectonisch beton, wegen en tuindecoratie in heel Europa.

www.victor-meyer.be
Van een puur familiebedrijf tot een veelzijdige groep ondernemingen

E. Victor-Meyer S.A., een uitzonderlijke familiegeschiedenis

Dit verhaal begint in 1980 bij de ouders Anita en Erwin in Malmedy, op een industrieterrein dat zich steeds verder heeft ontwikkeld en momenteel bijna 6 hectare in beslag neemt op het industrieterrein, bij de ingang van de stad.

Sinds het begin van de jaren 2000 zijn hun twee dochters Sabine en Martine en schoonzoons Gerd en Raymond hen geleidelijk opgevolgd in de onderneming, waarvan de ontwikkeling onverminderd doorgaat.

In 2020 heeft de EVM Group in alle vestigingen met bijna 50 werknemers hooggespecialiseerde vakmensen in dienst en blijft diversifiëren, om een omzet van 20 miljoen euro na te streven.

Voortdurende ontwikkeling en groei

De diversificatie ging steeds gepaard met nieuwe uitdagingen die het mogelijk hebben gemaakt, de onderneming op duurzame wijze te leiden:

1994: een steenhouwerij vormt een prima aanvulling op de handel in grind en granulaat voor de sierteelt, op basis van ingevoerde edele materialen (graniet, marmer, kwarts, keramiek); deze zaak is bovendien uitgerust met hoogwaardige machines van het type CNC met hoge precisie (met numerieke besturing).

1998: E. Victor-Meyer neemt de rode marmergroeve in Neuville over, waar 2 steengroeven voor zand, steenslag en schanskorven worden geëxploiteerd; ons marmer staat bekend als "Rouge Royal"...?

2000: E. Victor-Meyer opent zijn overslag- en opslagcentrum in Hermalle-sous-Argenteau (Albertkanaal): op bijna 6 hectare terrein verrijkt EVM talrijke mineralen door ze te verwerken tot bouwelementen, bijzonder gewild in de branche van het architectonisch beton; zulke grind- en granulaatproducten worden evenzeer geapprecieerd door betonfabrikanten, net als handelaren in bouwmaterialen of in buiteninrichtingen.

2007: de vestiging in Hermalle is uitgerust met een vulsysteem voor zakken en big bags.

2010: nog steeds in Hermalle, worden de activiteiten aangevuld met de ingebruikname van een installatie - door vibratie - voor het vullen van stalen manden met schanskorfstenen in een brede schakering aan kleuren; de "Stone-Cubes" van E. Victor-Meyer zijn vooral erkend in de wegenbouw, maar ook op de markt voor tuindecoratie.

2017: Hermalle breidt uit; door de overname van de activiteiten van de firma Collinet verdubbelt de locatie haar oppervlakte tot 12 ha en worden activiteiten verder gediversifieerd: EVM zet de ontwikkeling in de toekomst voort onder het eigen merk PREBEL, met de productie van structuurelementen in voorgespannen beton (prefab-platen, lateien, betonnen dragers, ...).

Vanaf 2020 worden deze geprefabriceerde voorgespannen betonvloeren geleverd inclusief Bénor-certificaat, wat het hoge kwaliteitsimago dat het bedrijf wil veiligstellen, nog eens onderstreept.

De EVM-groep: 6 werkterreinen

  1. Gekleurd decoratief grind en steenslag voor architectonisch beton en buiteninrichtingen, onder het merk A WORLD OF STONE;
  2. Gemicroniseerde mineralen als bestanddelen van glasvezel, kunststoffen, kleefstoffen, verven, onder het merk MADOL;
  3. Productie van rood marmer zand en steenslag uit onze 2 steengroeven SAMAVIC, in Neuville;
  4. Steenhouwersbedrijf;
  5. Productie van constructieve elementen van voorgespannen beton, onder het merk PREBEL;
  6. Transport met diepladers, onder het merk RISPED.
De EVM-groep: 6 werkterreinen

Deze onderneming staat pal voor zijn waarden!

Aandacht voor een constante hoge kwaliteit, een responsieve dienstverlening, het streven naar een duurzame groei en innoverende technische ontwikkelingen volgens de laatste technische stand (breken, zeven, wassen, drogen, microniseren, ...), deze vormen de waarden die het familiebedrijf altijd al voor ogen hebben gestaan.

De EVM Groep versterkt deze waarden in de rol van aanbieder van een breed assortiment creatieve producten, voor de bouw- en tuinmarkt tegen concurrerende prijzen.

Naast de ontwikkeling van nieuwe producten en productie-installaties, vormt één van de belangrijkste uitdagingen van de onderneming de aanwerving en het behoud van gekwalificeerd personeel: voor elk van haar werkterreinen stelt de EVM Group alles in het werk om haar personeel interne opleiding en ontwikkeling aan te bieden.

Deze onderneming staat pal voor zijn waarden!

Milieubescherming en ecologisch beheer.

EVM Group werkt onvermoeibaar aan verbetering van de CO2-voetafdruk

  • Voor de invoer van ons siergrind en steenslag geven wij al jaren de voorkeur aan vervoer over water (zeevervoer en binnenvaart).
  • We bezitten een wagenpark van gasaangedreven vrachtwagens en bouwmachines.
  • Wij volgen nauwgezet alle praktijken en technologieën die ons in staat stellen geluids- en stofhinder te beperken.
  • Wij streven naar energieonafhankelijkheid, met name door het gebruik van zonnepanelen en de installatie van 2 gasgestookte warmtekrachtkoppelingcentrales sinds 2014.