Over ons

Diensten en advies

Kwaliteitscontrole

Jarenlange ervaring, uitgebreide expertise en de hoogste precisie zijn nodig om ons unieke assortiment gekleurd siergrind en steenslag voortdurend verder te ontwikkelen en de gewilde kleuring en korrelgrootte te bereiken.

Op alle niveaus van onze productie - van de ontvangst en het lossen uit een schip, over het pletten, wassen en microniseren, tot het laden en leveren - wordt er bij EVM alles aan gedaan om elke dag weer absolute reinheid te bereiken. Zo worden alle voertuigen na elk transport grondig gereinigd; elke container wordt gecontroleerd om een perfecte kwaliteit te garanderen en zelfs de geringste verontreiniging te vermijden.

Het is niet in de laatste plaats dankzij deze nauwgezetheid dat onze producten zich van onze concurrenten onderscheiden, vooral in de categorieën zand en grind, verpakt in zakken of big bags.

Kwaliteitscontrole - Over ons

Onze laboratoria

Zowel voor onze continu gecontroleerde siergrind- en steenslagproducten op onze locaties in Malmedy, Neuville en Hermalle-sous-Argenteau, als voor onze geprefabriceerde elementen van voorgespannen beton op de site van Hermalle-sous-Argenteau, onze laboratoria zijn uitgerust met ultramoderne apparatuur die ons in staat stelt, een doeltreffende en constante zelfcontrole te garanderen en die ons tevens in staat stelt onze producten technisch verder te ontwikkelen.

Investeringen in de aankoop van analytische apparatuur, zoals een massaspectrometer voor de chemie van producten en een air-flow granulometer die fracties kleiner dan 63 µ kan meten, alsmede de aankoop van een pers voor eenvoudige directe compressieproeven op beton, verzekeren en versterken het algemene streven van de onderneming naar kwaliteit.

Onze laboratoria - Over ons

Kwaliteitsborging: onze certificeringen

Ons QA-systeem garandeert een constante kwaliteit van de eigenschappen en kenmerken van onze producten, evenals traceerbaarheid volgens de geldende normen.  Daarom is de EVM Group gecertificeerd volgens de volgende kwaliteitsnormen:

  • ISO 9001 (2015): Certificering (kwaliteitsbeheer) in 1997 en hercertificering voor de vestigingen van Malmedy, Hermalle-sous-Argenteau en Neuville.
  • NBN EN 12620+A1 (2013): Certificering CE2+ in 2005 en hercertificering voornamelijk voor de betongranulaten uit Malmedy en Hermalle-sous-Argenteau.
  • NBN EN 1168+A3 (2011) & NBN EN 15037-1 (2013): Certificering CE2+ in 2019 voor de geprefabriceerde onderdelen van voorgespannen beton van het merk PREBEL (plaatdeksysteem en holle-kern-deksysteem).
  • NBN B21-605 (2018), nationale aanvulling op NBN EN 1168+A3 (2011): Certificering BENOR in 2020 voor de voorgespannen betonvloeren.
  • BRL 2401 (…), Aanvulling op prEn 10138 (…): Certificering KIWA in 2020, waardoor de producten in Nederland op de markt kunnen worden gebracht.